Katere gume

Kvalitetne pnevmatike

Zakaj kupiti kvalitetne zimske pnevmatike ali letne pnevmatike?

Vaš avto najbolje deluje takrat, kadar ima ustrezne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za optimalno varnost v prometu pa je letne pnevmatike priporočljivo zamenjati takoj v gume, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike zagotavljajo boljšo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje vozila na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike najbolje namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer ustrezno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avtomobila na cesti zagotovile kvalitetne zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo dober prijem na cesti ne glede na razmere.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti ustrezno prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avtomobilske pnevmatike morajo biti ustrezno nameščene. Najbolje je, če jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske gume zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za obvezno zimsko opremo štejejo tudi letne pnevmatike na vseh štirih kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri avtomobilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod sedem stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih pnevmatik po najnižjih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avto ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava gum je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi primerno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo menjavo.

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avtomobila, • ker boste na cestah varni ne glede na razmere, • ker kvaliteto zagotavljajo priznane blagovne znamke, • ker boste varni pred zakonom, • ker kvalitetne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih gum ali letnih pnevmatik si boste zagotovili ugodne cene in kakovostne blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi izboljšane tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj vzdržljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma izrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih lastnostih, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za najboljše gume in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov