Ali je koristna optimizacija spletne strani

Kaj sploh je optimizacija internet strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Si za vaše internetne strani želite, da bi bile visoko uvrščene na spletnih iskalnikih, bi privabljale čim več ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, da bi bile najdene pod vašimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije? Optimiziranje internete strani oziroma Seo (Search Engine Optimization) je v času porasta internet strani in velike konkurence vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše internet strani v spletnih iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internet strani. Nekateri se zatekajo kar k plačljivi promociji internetnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk internet strani preko iskalnikov. Prednost optimizacije spletnih strani je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je internetna stran končana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše spletne strani dobivate kontinuirano in popolnoma brezplačno. Z odločitvijo za storitev optimizacije internet strani boste pridobili dobro in uspešno uvrstitev v iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za obiskovalce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Optimizacija spletnih strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek predelave internet strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. Kar pomeni, da se ob kakovostni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za optimizirane ključne besede v spletnih iskalnikih uvrsti čim višje med najdenimi spletnimi stranmi. Na visoko uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Danes samo dobra optimizacija internetnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Dobra optimizacija spletnih strani je ključna za občutno povečanje obiska vaših internet strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo in dobra ciljne obiskovalce. Obiskovalci z iskalnikov so najboljši obisk in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

SEO

Optimizacija internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na internetu številni optimizerji ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije internet strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Škodljiva odzivni dizajn spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekaj od pomembnejših faktorjev dobre optimizacije: • prava izdelava spletnih strani (kodiranje), • pravilna izbira ključnih besed, • pravilna umestitev ključnih besed v internet strani. Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kvalitetno in učinkovito. Že v postopku izdelave spletnih strani je treba upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija spletnih strani se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj stranke opredelijo cilji. Glede na cilje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov